Kundservice

Vad kan vi hjälpa dig med?

kundservice@ip-only.se

Redan fiberanslutna privat- och småföretagskunder med aktiva tjänster i våra öppna nät ska vända sig till sin tjänsteleverantör för felanmälan, frågor och support.

Kontaktinformation

IP-Onlys huvudkontor ligger på Bäverns Gränd 17 i centrala Uppsala. Karta

Vi har även kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo.

Fullständiga kontaktuppgifter finns på IP-Onlys nationella webbplats

Kontaktsida

Vi finns här för dig

Vi finns tillgängliga i vårt kundforum och via e-post för att svara på frågor om planerad och pågående fiberutbyggnad. Är du redan fiberansluten och har en eller fler aktiva tjänster? Vänd dig i så fall till din tjänsteleverantör för felanmälan, frågor och support.

Besök vårt kundforum

Frågor om utbyggnaden i Jämtland

Många är ni som nu undrar vad som händer efter det att Jämtkraft har sålt sin telecomverksamhet till IP-Only. Nedan försöker vi besvara de frågor som många ställer till oss och vår kundservice.

Försäljning
Som många märkt så sitter det informationsskyltar om fiber lite överallt i Östersund, Krokom och Åre kommun. En första försäljning har skett i de områden där vi kommer att starta vår stora utbyggnad av fibernät i regionen. Denna utbyggnad kommer att pågå till 2020 och tanken är att vi ska nå 100 %. Det innebär att det väldigt många kommer att få erbjudande om fiberanslutning och det är stora områden som ska byggas ut fram till dess.

Tyvärr innebär det också att detta måste ske på ett strukturerat sätt och att vi inte kan bygga överallt samtidigt. Vi kommer informera via hemsidan om vart vi ska bygga och sälja framöver. Ni kommer även få brev via posten i de områden som är aktuella för försäljning.

Om det däremot är så att vi missat en fastighet i ett område där våra säljare varit och besökt grannar, så kan det blivit en miss i våra adresslistor. Då ber vi er att hör av er till kundservice eller mejla till order-jamtland@ip-only.se, så vi får in den informationen och kan återkomma till er.

När vi bygger ut och ansluter är vi tvungna att dra gränser på områden som gör att vissa kommer att få ett erbjudande tidigt och vissa måste vänta till nästa omgång av utbyggnaden. Det har att göra med nätets design och vart vi ska sätta ut aktiv utrustning centralt för varje område som byggs. Det har också att göra med hur det befintliga nätet som Jämtkraft Telecom har byggt upp sedan tidigare.

Utbyggnad
Just nu har vi tagit fram fem områden där vi kommer starta upp fiberutbyggnaden; Karlslund, Odenbacken, centrala Frösön, Föllinge och Järpen.

Parallellt med detta så ska vi även bygga fem områden tillsammans med vårt dotterbolag byNet, som är Sveriges främsta experter på fiber på landsbygden. För er som kund, så kommer det inte vara någon skillnad i utbud av tjänster.

De områden där byNet startar byggnationen av fibernät i är Hallen, Offerdal, Dvärsätt, Optand (mot Brunflo Kyrka) och Hackås.

Vi återkommer med en utbyggnadsplan framöver med information om när vi startar och påbörjar utbyggnad per område, detta kommer synas på hemsidan.

Om ni är intresserade av fiber och vill visa ert intresse så gör ni det lättast via vår hemsida. 

Företag och Flerfamiljshus/Bostadsrättsföreningar som är intresserade av fiberanslutning kan mejla på order-jamtland@ip-only.se så kommer någon hos oss att ta kontakt med er.

För er som idag redan bor i ett utbyggt område och nu är intresserade så måste vi i första hand få igång den stora utbyggnaden. Vi har på grund av detta nu satt ett stopp på att ta emot enskilda anslutningar i redan utbyggda områden. Vår förhoppning är att kunna starta upp med detta igen från 2018 och utifrån vår erfarenhet så kommer vi att hinna göra ca 50 stycken efteranslutningar per år.